Kevadine hernesupp

Pikk talv on selja taga  ja süda ihkab kevade rohelust!   Viktus Kotka peakokk Kristiina teiega ühe imemaitsva ja kevadise supi retsepti.

Supiks vajad (4le):
400g külmutatud herneid
2 kartulit
1 sibul
4 küüslaugu küünt
3 spl oliivõli
1L vett
200g vahukoort
Sool/pipar
Muskaatpähkel
Peekon 8 viilu

Kuidas teha: Kuumuta potis õli, tõsta sinna hakitud sibul ja küüslauk. Prae mõni minut.  Kalla juurde rohelised herned, kartul ja vesi ning lase keema tõusta. Keeda kuni kartul on pehme. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Lõpuks lisa koor ja püreesta saumikseriga. Prae peekoni ribad pannil mõlemalt poolt krõbedaks. Tõsta supp kaussi, kaunista roheliste herneste ja peekoniga.